Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy használjunk az oldal működéséhez szükséges cookie-kat.

Hirdetési cookie-kat csak az Ön hozzájárulása után használunk. Ezek a cookie-k az Ön viselkedése alapján segíthetnek nekünk célzott reklámokat megjeleníteni közösségi oldalakon vagy más weboldalakon.

HozzájárulokNem járulok hozzáTovábbi információk

Valuta választás
Utoljára megtekintett
Még nem tekintett meg egy terméket sem.
Fizetés
Hírlevél feliratkozás
Vezetéknév: 
Keresztnév: 
E-mail: 

Feliratkozás

Csomagkereső
GLS csomagkereső         Posta csomagkereső

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Minősítésünk
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Partnerek

Megbízható bolt

Olcsóbbat.huOlcsóbbat.hu – Spórolni tudni kell

Webshop, webáruházak - wyw.hu

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

GY.I.K.

Szállítási költségeink:

Diszpergálás


Amennyiben egy anyag nem oldódik egy másikban, vagy nem elegyedik vele (pl.: olaj a vízben),

akkor beszélünk diszperzióról. A titán-dioxidot egy kevés olajjal vagy vízzel keverjük össze,

hogy a kész szappan ne legyen pöttyös. A pigmentet lehet egyszerre nagyobb mennyiségben

diszpergálni avasodásra kevésbé hajlamos, hosszabb szavatosságú olajban. Csepegtetős üvegben,

sötét helyen tároljuk, felhasználás előtt jól rázzuk fel.

Finomítás


A finomítás során azokat a nemkívánatos anyagokat (színezőanyag, szag, íz) vonják ki a nyers olajból,

melyek kedvezőtlenül befolyásolhatják a termék minőségét. Finomítás során a kész olaj

eredeti mennyiségének 4-8 %-át elveszíti.

Hidegen sajtolás


Az olajos magvak rendkívül magas vitamin és ásványi anyag tartalma csak akkor marad meg, ha

a sajtoláskor nem használunk magas hőmérsékletet. Hidegen sajtoláskor nincs hőkezelés, pirítás,

a maximálisan megengedett hőfok 40°C. A megszárított, megtisztított magok egy zárt présen

haladnak keresztül. Sajtoláskor nem használnak kémiai anyagot, nem manipulálják a magot, olajat.

Semmilyen adalékanyag, szennyeződés nem érintkezik a magokkal, tehát a végső olaj 100 %-osan

természetes hidegen sajtolt. A hidegen sajtolt olajokban van a legtöbb hatóanyag, viszont ezzel a

módszerrel nyerhető ki a legkevesebb olaj a magból.

Recept összetevőinek helyettesítése


Az itt található tanácsok, ajánlások, receptekből készült termékek személyenként eltérő hatásúak lehetnek,

ezért ha eltérünk a recepttől, új illattal, összetevővel kísérletezünk mindenképp tanácsos próbát végezni.

Teszteljük kis mennyiségben, nézzük, hogyan reagál.

Szappanfőzés közben valami félresikerült


Ne dobjuk ki! Kíméljük a környezetet pazarlás nélkül, hiszen az elfuserált termék mosásnál remekül

felhasználható. Elég ha becsavarjuk egy zokniba, és már mehet is a mosógépbe a ruhák közé.

Szappan készítése citrusfélékkel


A citrusfélék (citrom, édes narancs, lime, grapefruit) illata nem marad meg, hamar elillan a szappanból.

Szappan készítése levendula illatolajjal


Szappankészítéskor az illatot mindig a végén, a formába öntés előtt adjuk a szappanmasszához.

A szappan melegedésekor (sötétedik a színe, grízes állagúvá válik) gondoskodjunk a megfelelő hűtésről,

vízfürdőben kevergessük, amíg vissza nem hűl. Hidegeljárásos szappan készítéskor tapasztalataink

szerint az illat kevésbé intenzív mint a természetes olajnál, de ez ne vegye senki kedvét egy próbától.

Mi is tévedhetünk J

Mértékegység átváltó


1/4 mokkáskanál  –  0,5 ml
1/2 mokkáskanál  –  1 ml
3/4 mokkáskanál  –  1,5 ml
1 mokkáskanál  –  2 ml
1/4 teáskanál  –  1,25 ml
1/2 teáskaál  –  2,5 ml
3/4 teáskanál  –  3,75 ml
1 teáskanál  –  5 ml
1/4 evőkanál  –  3,75 ml
1/2 evőkanál  –  7,5 ml
3/4 evőkanál  –  11,25 ml
1 evőkanál  –  15 ml
1/4 bögre  –  62,5 ml
1/2 bögre  –  125 ml
3/4 bögre  –  187,5 ml
1 bögre  –  250 ml

Emulgeáló szerek

Olyan anyagok, melyek összekapcsolják a víz és a zsír fázist. Segítségükkel az elkészíteni

kívánt termék elnyeri homogén állapotát.

Különbség az illó és illatolaj között

Illóolaj: az olajat vízgőz-desztillációval/préseséssel vonják ki a növényekből.

Illatolaj: szintetikus (mesterségesen előállított) illat.

pH-érték

Ennek segítségével határozzuk meg egy adott oldat savasságát/lúgosságát. Ha egy oldat

pH-ja 1 és 6.5 között van, akkor savas, ha 6 és 7.4 között, akkor semleges, ha 7.4 és 14 között mozog,

akkor lúgos. Például a citromsav pH-ja 2,4, ezért erősen savasnak mondható, míg a szappané 9-10,

ami közepesen lúgos. Az emberi nyál pH-ja 6.5 és 7.4 között határozható meg.

Viszkozitás 

Más néven belső súrlódás. Az a folyadék, melynek alacsony a viszkozitása folyékonynak, míg aminek magas

(pl. méz), az sűrűnek mondható. A viszkozitás pontos, értékbeli meghatározása a laborokban

viszkoziméterekkel történik.

Homogén termék

Olyan termékekre mondható, melyek egyneműek, azaz nem lehet megkülönböztetni az összetevőit.

Két termék homogén állapotát egymással elkeverve és/vagy melegítéssel érhetjük el.

Fototoxikus anyagok

Fényérzékeny és fényérzékenyítő anyagok

Konzisztencia

Egy termék/anyag állagát jelenti.

Bázisolajok

Más néven vivőolajok. Különböző növényi eredetű olajok összessége, melyek könnyen felszívódnak,

hidratálnak, kiválóan alkalmasak illóolajok feloldására.

 

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.