- Újdonságok
- Akciós termékek
- Csomagajánlatunk
- Étrendkiegészítők, vitaminok
- Élelmiszerek
- Emulgeátorok
- Gélképző, tartósító
- Gyertyákhoz
- Ingyenes minták és lejáró termékek
- Lakás parfüm
- Melt & Pour alapok, krémek, fürdőkozmetikum alapok
- Mica és csillámporok
- Nagy kiszerelésű kedvező árú termékek
- Növényi gyanták, viasz
- Növényi szárítmányok
- Parajdi és só termékek
- Szappan készítéshez alapanyag, eszközök
- Szilikon formák
- Színezékek, pigmentek, agyagok, iszapok
- Tenzidek
- Üvegek, flakonok, tégelyek, eszközök
- Vitaminok, hatóanyagok
- |Vaj, olaj, zsír
- Virágvízek és Aromás kivonatok
- 100 % tisztaságú természetes illóolajok
- 100% - os Illatolajok, szappanhoz, kozmetikumhoz
- Zeni alapok
- Könyvek
- Mosószóda, mosás, tisztítás, folteltávolítás
- Zöldlomb, Öko tisztítószer család
- Humanity Bazár
- Elem, akkumulátor, töltő


Kókuszolaj / kókuszzsír 1 l
Kókuszolaj / kókuszzsír - a kókuszpálma termésének, szárított húsából, a koprából természetes eljárással készül. Illat- és ízmentes.
Védi, erősíti a bőrt és a hajat. Kozmetikumok, szappanok, egészséges ételek alapanyaga. Segíti a fogyást, növeli az energiaszintet.
Minőségét megőrzi (nap/hónap/év): 30/06/2024
Vásárlói vélemények:
5
6 vélemény »
Hűségpont (vásárlás után): 10


További információk a termékről:
AZONOSÍTÁS:
INCI: Cocos nucifera oil
CAS: 8001-31-8
EINECS: 232-282-8
Nem hidrogénezett termék.
ELŐÁLLÍTÁS
A kókuszolaj, illetve kókuszzsír tiszta, fehér, vagy sárgás-fehér színű, melyet a kókusz reszelt húsából szárítással, préseléssel, szűréssel állítanak elő. A finomított kókuszolajat fizikai úton szagtalanítják és szűrik (NEM hidrogénezik), így nem változtat a készülő étel illatán és ízén. A szűréssel eltávolítják az esetleg benne lévő rostokat, amik sütéskor káros anyagok keletkezéséhez vezethetnének.
FELHASZNÁLÁS
A kókuszolaj segíthet az emésztési zavarok leküzdésében. Továbbá serkenti az anyagcserét és javíthatja a pajzsmirigy működését. A kókuszolaj fontos szerepet játszhat a szívbetegségek elkerülésében, segíthet egyensúlyban tartani a koleszterinszintet, sőt a cukorbetegség kialakulásának lehetőségét is csökkentheti.
Étkezéshez: Használhatjuk sütéshez, főzéshez. A kókuszolaj a változatos, egészséges étrend részét képezheti. Törekedjünk a vegyes (állati és növényi eredetű) zsiradékok használatára. 24 C fok felett folyékony, hidegebb időben szilárd halmazállapotú növényi zsír.
Kozmetikum vagy, szappankészítéshez: A bőrön megtelepedő baktériumok számát is csökkenti, emellett kiválóan hidratál, bársonyossá és puhává teszi a bőrt, táplálja a hajat és a fejbőrt is. Szappankészítésnél javítja a szappan habzását, szilárdságát, kiváló alapanyag
Testápoláshoz, vagy testvajként önmagában is alkalmazhatjuk.
Arcápoláshoz: Az arcunkat is ápolhatjuk a kókuszolaj segítségével ha száraznak, fakónak, élettelennek látjuk. Készíthetünk akár egy tápláló, radírozó 2in1-ben pakolást. Keverjünk össze 1 kanálnyi olvasztott kókuszzsírt egy kis Himalája sóval vagy holt tengeri iszappal, netán szódabikarbónával. 1-2 percig finom, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át az arc-, nyak- és dekoltázs bőrét, majd langyos vízzel távolítsuk el az olajos maradványokat. Így ha sót használunk, nem fogja szárítani a bőrünket, viszont az ásványi anyagok a meleg hatására kitágult pórusokba bejutnak. Azért fontos hetente egyszer arcpakolást feltennünk, mert a pakolás alatt felmelegszik a bőr, kitágulnak a pórusok, így mélyebbre jutnak a hasznos hatóanyagok.
Szappankészítésnél nem csak hidratáló tulajdonságait élvezhetjük, hanem segít a szappan habzását is fokozni.
VCO (Bio-Natúr-Szűz) kókuszolajat a webáruházban ITT találsz.
HATÁSA
A kókuszolaj közismert hatásai:
- Könnyen emészthető zsírforrás.
- Napozás utáni hidratálóként kiváló.
- Gyógyító és gyulladáscsökkentő hatású krémek alkotója.
- Megakadályozza a bőr kiszáradását.
- Selymessé, fényessé, csillogóvá varázsolja a hajkoronát, hajbalzsamként is használható.
- Puhává teszi a bőrfelszínt.
TÁROLÁS
Nyáron 24 C felett folyékony. Télen, vagy hűvös időben a kókuszolaj szilárd. A radiátoron, vagy langyos vízben könnyedén megolvasztható és így kiönthető.
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 3700 Kj |
Zsír | 99,9 g |
Telített zsírsav | 91,6 g |
Egyszeresen telítetlen zsírsav | 6,6 g |
Többszörösen telítetlen zsírsav | 1,7 g |
Transzzsírok | 0,0 g |
Szénhidrát | 0,0 g |
amelyből cukrok | 0,0 g |
Fehérje | 0,0 g |
Só | 0,0 g |
Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

További kérdések/vélemények:
Nagyon szépen köszönjük az építő jellegű észrevételt! Mindig öröm, amikor az oldalt böngészők a segítségünkre vannak. Sajnos mi sem tudhatunk mindent pontosan, ezért ilyenkor nagyon hálásak vagyunk! Máris helyesbítésre kerül a kérdéses rész.
Kellemes napot kívánok!
Van némi zavar a leírásban: "a kókuszpálma kinyert húsát, amit korpának is neveznek" ez helytelen. Helyesen: - a kókuszdió reszelt húsát, amit koprának is neveznek - a jó! Ezt a koprát, a középkorban hajókkal szállították a tengeren, hajlamos volt az öngyulladásra a magas olajtartalom miatt, veszélyes áru volt, a hajók gyakran leégtek. A dió teljes mértékben ehető, tehát a hidegen préselt olaja is az. Üdvözlettel: Szalkó József
A 25 kg-os kartonos kókuszolaj jelenleg is kapható, egyenlőre csak személyes átvétellel Békéscsabán az üzletünkben. A 25 kg -os kókuszolajat hűtve, 20 C fokon tároljuk, és csak hűvös időben tudjuk küldeni, mivel a nagy melegben az olaj hamar megolvad és a csomagoló fólia könnyen megsérülhet, ezért nem található meg a kínálatban.
A közeljövőben 1-2 héten belül, lesz 20 kg-os malajziai kókuszolajunk, amit erősebb fólia csomagolással láttak el így azt el tudjuk küldeni GLS-el.
Üdvözlettel:
Adrienn
Köszönöm!
Kedves Andrea!
A kókuszolaj szavatossági ideje:2014/11/21
Köszönöm.