Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy használjunk az oldal működéséhez szükséges cookie-kat.

Hirdetési cookie-kat csak az Ön hozzájárulása után használunk. Ezek a cookie-k az Ön viselkedése alapján segíthetnek nekünk célzott reklámokat megjeleníteni közösségi oldalakon vagy más weboldalakon.

HozzájárulokNem járulok hozzáTovábbi információk

Valuta választás
Hírlevél feliratkozás
Vezetéknév: 
Keresztnév: 
E-mail: 
Biztonsági kód: 
Gépelje be a biztonsági kódot:

Feliratkozás

Utoljára megtekintett
Fizetés
Csomagkereső
GLS csomagkereső         Posta csomagkereső

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Minősítésünk
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Ricinus olaj 1 liter

Ricinus olaj 1 liter

Cikkszám: 7-0025
Kiszerelés: 1 liter

Ricinusolaj /Ricinus communis/ - Natúr kozmetikum és szappan alapanyag, emellett pedig önmagában is alkalmazható bőrre (puhít), hajra (fényesít), körömre (erősít). Minden bőrtípusra alkalmas. Extra szűz, gyógyszerkönyvi tisztaságú, Ph. Eur. 

Gazdaságos 1 literes kiszerelésben. 

Vásárlói vélemények:
5
5 vélemény »

Hűségpont (vásárlás után): 20

3 950 Ft
(3 950 Ft / liter)
A választott opciók feláraival növelt ár!
Raktáron

További információk a termékről:

 AZONOSÍTÁS:

INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil / Extra Virgin Ph.Eur
CAS: 8001-79-4
EINECS: 232-293-8

 SZÁRMAZÁS:

A ricinus a trópusi Afrikából származó, a Földközi-tenger mellékén meghonosodott gyógy- és dísznövény.

 ELŐÁLLÍTÁS:

Magjából sajtolással készül a ricinusolaj, amiből a mérgező ricint forró vízzel történő ismételt felfőzéssel távolítják el.

 TERMÉKJELLEMZŐK:

Az olaj sárgás, illetve sárgás zöldes színű, sűrű folyadék, majdnem szagtalan. Hideg időben szinte fehér színű lesz, de melegítés hatására ismét visszanyeri eredeti színét. Nehezen szárad, zsíros olaj, gliceridek formájában tartalmazza a következő zsírsavakat: ricinolsav, olajsav, linolsav, palmitinsav és sztearinsav. Nem hőérzékeny, zsírfázissal együtt melegíthető.

Webáruházunkban többféle kiszerelésben kapható: 30 ml, 100 ml, 1 l, 5 l, 25 l 

 FELHASZNÁLÁS:

A ricinusolaj alacsony molekulatömege miatt könnyen behatolhat mélyen a bőrbe, és alkalmas minden bőrtípus, még az érzékeny bőr ápolására is. Népszerű szappan-, krém-, kence- és kozmetikum alapanyag. Bátran variálhatod a haj- és bőrápolás terén is, akár keverve más olajokkal is (például jojoba, mandula, argán, avokádó, aloe vera, stb.) A népi gyógyászat szerint a ricinusolajat vágásokra, horzsolásokra, vagy sebekre (nyílt sebre tilos kenni) kenve gyorsíthatjuk azok gyógyulását.

TIPP: Kávés szappan recept. Ez a szappan felélénkít csodás kávé illatával. Illatanyag (például kávé vagy fahéj illat) adható hozzá, de nem szükséges, a kávézacc ad neki egyfajta alapillatot. Szappankészítésnél a ricinusolaj lágyítja a szappant, és krémes habzást biztosít.

További felhasználási tippeket a különböző kiszereléseknél, valamint a Humanity tudástárban találhatsz.

 TÁROLÁS:

Fénytől védve, hűvös helyen tároljuk.

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.