Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy használjunk az oldal működéséhez szükséges cookie-kat.

Hirdetési cookie-kat csak az Ön hozzájárulása után használunk. Ezek a cookie-k az Ön viselkedése alapján segíthetnek nekünk célzott reklámokat megjeleníteni közösségi oldalakon vagy más weboldalakon.

HozzájárulokNem járulok hozzáTovábbi információk

Valuta választás
Hírlevél feliratkozás
Vezetéknév: 
Keresztnév: 
E-mail: 
Biztonsági kód: 
Gépelje be a biztonsági kódot:

Feliratkozás

Utoljára megtekintett
Fizetés
Csomagkereső
GLS csomagkereső         Posta csomagkereső

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Minősítésünk
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Partnerek

Megbízható bolt

Olcsóbbat.huOlcsóbbat.hu – Spórolni tudni kell

Webshop, webáruházak - wyw.hu

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Xanthan Gum

Xanthan Gum

Cikkszám: 3-0015
Kiszerelés: 100 g

Természetes növényi eredetű, vízben oldható, fehér színű, sűrítő, zselésítő, gélképző anyag. Xanthan Gum / xantán gumi - E415

Hidegen és melegen is feldolgozható, utólag is belekeverhető a krémekbe.

Az ár 100 grammra vonatkozik.

Hűségpont (vásárlás után): 3

659 Ft
(7 Ft / g)
A választott opciók feláraival növelt ár!
Raktáron

További információk a termékről:

Azonosítás:

INCI: Xanthan Gum
CAS: 11138-66-2
EINECS: 234-394-2

Megjelenés:

Vízben nagyon jól oldódó, fehér színű por. Semleges illatú. Élelmiszerekben is gyakran alkalmazzák E415 néven. A hőmérsékletre és a pH-ra kevésbé érzékeny ezért jól használható kozmetikumok sűrítéséhez.

Előállítás:

Vízben szénhidrátot oldanak fel, majd nitrogén tartalmú vegyületet adnak hozzá, valamint foszfor-forrást. Az ipari fermentációt kevert és levegőztetett bioreaktorban végzik, így a baktériumtenyészet xantángumit választ ki az extracelluláris térbe. Így 3-5 tömegszázalékos xantángumi-koncentráció érhető el.

A xantángumi egy természetes poliszacharid, amelyet kozmetikumokhoz és testápolási termékekhez használnak kötőanyagként, emulzió stabilizálóként, emulgeálószerként és viszkozitást növelő anyagként. Megakadályozza, hogy a kozmetikai készítményekben használt egyéb összetevők szétessenek. Igen népszerű összetevője a természetes/bio/natúr/organikus bőrápolási készítményeknek.

Xanthan Felhasználás:

Kozmetikumok esetében használhatjuk emulziók sűrítéséhez, gélek készítéséhez. Az elkészített krémbe utólag is belekeverhető. Kb. 30 percre van szükség, hogy az anyag a nedvességet felvegye és kialakuljon a gél állapot. Többszöri keverés szükséges mielőtt a készítményt a megfelelően előkészített és fertőtlenített flakonba töltjük. 

Az élelmiszeriparban sűrítőanyagként és stabilizálószerként alkalmazzák. Találkozhatunk vael többek között a ketchupban és sütőipari termékekben.

A xantangumot gyakran használjál olyan készítményekben, amelyek víz- és olaj komponenseket egyaránt tartalmaznak. De miért van szükség a xantan gumra? Amikor a vizet és az olajat összekerik/összerázzák, olajcseppek diszpergálják a vizet és fordítva. Azonban ha a rázás/keverés leáll, a két fázis (víz és olaj) szépen lassan elkülönül egymástól. A probléma megoldására emulziós stabilizátort kell használni; pl.: a xantangumot. Felületaktív anyagok emulgeáló szereként is használható, mivel csökkenti az emulgeálandó anyagok felületi feszültségét.

Másik gyakori és népszerű felhasználása viszkozitás növelő tulajdonságában rejlik. Mi az a viszkozitás? A folyadék folyással szembeni ellenállása. Ezzel még ugye nem mondtunk túl sokat. Pl.: a méz viszkozitása nagyobb, mint a vízé. Ha xantán gumit adunk a vízhez, akkor nagyobb lesz a viszkozitása, ami a készítményben/krémben azt eredményezi, hogy kevésbé lesz folyós a kész termék.

Használható:

- tisztítószerekben
- arcmaszkokban
- szérumokban
- peelingekben/hámlasztókban
- emulgeáló szerként
- emulzió stabilitásának növelésére
- gélképzésre
- felület aktív anyagokhoz
- viszkozitás növelésének érdekében

Tárolás:

Fénytől és melegtől védett, száraz helyen tárolandó.

Kapcsolódó termékek:


Cikkszám: 3-0009
379 Ft
(19 Ft / g)
Részletek

Cikkszám: 3-0011
179 Ft
(18 Ft / ml)
RészletekKosárba

Cikkszám: 3-0003
622 Ft
(62 Ft / ml)
RészletekKosárba

Cikkszám: 3-0016
1 240 Ft
(6 Ft / g)
RészletekKosárba

Cikkszám: 3-0017
2 790 Ft
(6 Ft / g)
RészletekKosárba

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.